Hoe te kiezen voor de beste planten voor droge schaduw - de midden-gesized tuinen blog

Hoe te kiezen voor de beste planten voor droge schaduw - De Midden-Gesized Tuinen Blog.

als uw tuin is groter dan een binnenplaats, maar kleiner dan een acre.

Hoe om de beste planten te kiezen voor droge schaduw.

Ik heb een klein driehoekig gebied tussen twee paden, waar ik had gehoopt rabarber te groeien. Het duurde jaren om te beseffen dat het was onder een klomp van kleine bomen en dat rabarber houdt van zonneschijn. Deze rabarber was nooit van plan om uit te klonteren in een weelderige grens.

In mijn verlangen om te genieten van een verspreiding van prachtige grote bladeren, Ik vergat de juiste plant, juiste plaats principe.

Als je een hoge muur en/of een groep bomen in uw tuin, je zult droge schaduw hebben.

En als je muur of bomen zijn noord-facing, je hebt een zeer schaduwrijke gebied. Probeer niet eens om te experimenteren met iets anders dan schaduw-liefhebbende, droogte-tolerante planten. Je weet dat je hebt de verkeerde planten als ze leggy, achterbaks of niet klonteren in mooie groepen.

Als de muur of bomen naar het zuiden, westen of oosten kijken, dan zal je wat zon krijgen op bepaalde tijden van de dag of het jaar. Zo kun je een beetje flexibeler of experimenteler zijn.

En de basis van je muur zal of droger of natter zijn dan de rest van je tuin, afhankelijk van de heersende wind. De wind kan regen in je muur of hek drijven, dus het loopt naar de basis. Of de wind zal regen over de top, het creëren van een mini woestijn aan de basis.

Aucuba japonica onmodieus maar betrouwbaar.

Bergenia onverwoestbaar en bestuivers houden ervan.

Hardy fietsamen niet de bloemisten indoor plant ras.

Fatsia japonica een winterharde, makkelijk te gaan plant voor een jungle look.

Foxgloves torens van kleur op schaduwrijke plaatsen.

Ivy zorg ervoor dat je het knippen ten minste eenmaal per jaar.

Ten eerste, beslissen welke stijl of effect je wilt.

Wat wil je dat je planten voor droge schaduw te bereiken? Als je hebt.

dan zal dat helpen om uw keuzes te beperken.

Ik zou mijn stijl definiëren als ruwweg Engels land, hoewel het een stadstuin. En ik focus op wilde dieren-vriendelijke planten. Dus ik denk dat ik moet nemen bostuin als mijn inspiratie voor deze kleine driehoek.

Bij het onderzoek van deze post, kwam ik over deze foto. Het toont varens en winterharde Geranium macrorrhizum (Spessart denk ik) in een mini bos pot. Zijn zo mooi zal ik nemen dit als mijn inspiratie.

Een andere goede look voor een klein gebied van droge schaduw zou jungle-stijl kunnen zijn, met lagen van grote bladerplanten.

Kijk naar uw droge, schaduwrijke plek van alle hoeken.

Ziet u het droge, schaduwrijke gebied van het huis? Of als je zit in de tuin, wat zie je of wilt u zien in dat gebied? Dit zal u helpen beslissen of u wilt loofplanten voor droge schaduw, zodat uw planten verliezen hun bladeren in de winter. Het zal ook helpen om te beslissen of u wilt grotere planten of grondbedekking.

Ik kan dit driehoekje van tuin zien van verschillende ramen in het huis. Het ziet er erg mooi uit in het voorjaar, wanneer de bollen uit zijn. Dus Ive besloot dat ik niet het hele gebied met groenblijvende planten wil bedekken. Ik wil ook heel lage planten om te contrasteren met de bomen en om de vorm van het pad te zien.

De droge schaduwrijke driehoek die ik wil planten is aan de rechterkant van dit pad. Ik hou ervan om het pad te zien, dus ik wil hier geen grote groenblijvende planten planten. Ik wil me graag concentreren op planten die de bollen laten schijnen in de lente.

Maar als je iets wilt screenen buiten je droge, schaduwrijke gebied, wil je altijd groenere en grotere planten.

Wil je een tuin met weinig onderhoud? Of wil je je tuinieren elders focussen en gewoon iets aangenaam groens hebben dat die droge schaduwrijke plek bedekt?.

Ik zag ooit een schaduwrijke bakstenen pad bekleed met varens op Sandhill Farm House, de tuin van Rosemary Alexander van de Engelse Tuinieren School. Misschien kan ik gaan voor een blok varens, netjes geplant in een brok? Het zou hedendaags en gemakkelijk zorg.

Een schaduwrijke bakstenen pad op Rosemary Alexanders Sandhill Farm House. Dit is zo'n eenvoudige, stijlvolle behandeling. Misschien is een groepering van varens is alles wat je nodig hebt in een schaduwrijke, droge omgeving.

En ik hou van die onverwachte kant van het tuinieren. Een slim, stijlvol effect als dit moet worden gehouden slim en netjes. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs veel werk. Maar het betekent wel het bewerken van andere planten of onkruid zodra je ze ziet.

Je bent iemand die dat doet of niet. Daarom is dit niet het effect voor mij. En het zou kunnen werken met Bergenia en varens.

Over het algemeen zijn schaduwrijke grenzen en gebieden gemakkelijk te verzorgen als onkruid en planten niet zo snel groeien.

waarom schaduwrijke randen kunnen het beste deel van uw tuin hier.

Kijk naar wat er al (of zie een buren tuin).

Kijk naar elke donkere schaduwrijke hoeken die je hebt. Wat is er goed? Ik heb een hart tong varen koloniseren van de hoek van een muur, dus het moet goed doen.

gaf me een klomp astrantia's toen ze ze verdeelde. Ze lagen naast een muur naar het noorden en doen het goed. Dus hoewel astrantia in alle lijsten van planten voor droge schaduw zit, kan het de moeite waard zijn om te proberen waar je bent.

En als ik kijk door foto's of vrienden tuinen, zie ik soms planten in droge schaduw en ze doen het goed, zelfs als ze technisch niet zouden moeten zijn. Dus de moeite waard experimenteren een beetje.

Cross-check verschillende websites en plantenlabels.

Ik keek naar nogal wat websites terwijl ik op zoek was naar de beste planten voor droge schaduw. Ze varieerden enorm in hun aanbevelingen.

Bijvoorbeeld, Ik heb hortensia's en hosta's aanbevolen voor droge schaduw gezien. Maar beide planten hebben een bepaalde hoeveelheid water nodig. De meest droogtebestendige hortensia is de eikenblad hortensia. En ik heb gezien hortensia arborescens Annabelle doen het goed in lichtere droge schaduw, hoewel je zal moeten water af en toe in zeer droge spreuken.

Plant labeling kan te algemeen zijn om veel hulp te zijn. Als je houdt van de look van een plant, controleer dan het label, maar het is ook de moeite waard om het uit te zoeken op een paar websites. Zoek naar de woorden goed gedraineerde grond of droogte tolerant.

En als de informatie is te tegenstrijdig, dan is het misschien de moeite waard om een risico te nemen. De plant kan werken op uw droge, schaduwrijke plek of het kan niet. Maar als je bereid om te houden met een paar mislukkingen, moet je ook een paar onverwachte successen.

Zoals ik altijd zeg, tuiniers leren door troffel en fout.

De Middelgrote Tuin Tuiniers Leren door Troffel en Fout T shirt.

Astrantia delicaat mooi en de moeite waard een poging.

Astrantias worden vaak beschreven als liefdevolle vochtige bodems. Maar ze worden ook aanbevolen als goed voor het planten onder bomen. Er is nooit een vochtige grond onder bomen rond hier.

Dit is Astrantia Miljard Sterren. Het ziet er erg mooi uit en lijkt om te gaan met droge schaduw goed.

En, zoals ik zei, we zijn een van de droogste gebieden van het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 26/66cm jaarlijkse regenval per jaar. Astrantias lijken goed te doen, zowel in mijn tuin als in vrienden tuinen.

Voor al zijn schoonheid, astrantia is zeer winterhard ook. Itll overleeft winters overal in het Verenigd Koninkrijk en Zones 4-9 in de VS, hoewel het misschien niet leuk de heetste zomers.

Aucuba japonica lang, groen en fleurt een donkere plek op.

Dit is mogelijk de minst modieuze plant in de hedendaagse tuinieren. Het wordt beschouwd als gemeentelijk en saai. Maar zijn geel-gevlekte bladeren helder een donkere plek en het ziet er voor zichzelf. Het hoeft alleen maar af en toe snoeien ik niet zelfs mijn elk jaar. Het wordt vrij grote mijn is ongeveer 10ft/3m lang.

Zo erg impopulair maar kijk naar die gele spatten tegen de rode bessen. Tijd voor een her-denk? Goed als je altijdgroene screening nodig hebt in je droge schaduw.

Voor zo'n crimineel uitziende plant, zijn een beetje teder, maar het overleeft elke Britse winter, hoe hard ook.

Bergenia onverwoestbaar en bestuivervriendelijk.

De meeste grootbladige planten hebben een bepaalde hoeveelheid water nodig, maar Bergenia lijkt overal mee om te gaan.

5 veerkrachtige bloemen die de hele zomer bloeien.

hadden ook de lente bedekt, Bergenia zou zeker bovenaan de lijst staan.

De roze, rode of witte bloemen zijn de eersten die in de lente naar buiten komen en vroeg voedsel geven voor bestuivers.

Bergenia deze bloemen komen in de late winter en gaan door de lente. De plant wordt verscholen in een hoek tussen twee muren.

Wanneer je bergenia opzoekt, zeggen veel websites dat het vochtige, goed doorlatende grond nodig heeft. Echter, ik heb een klomp naast een muur onder een boom, en een andere op een schaduwrijke plek tussen twee muren. Bergenia is altijd groen, ook en overleeft Britse winters en USDA zones 4-8. Blijkbaar een deel van het blad kan sterven terug in echt koude, besneeuwde winters, maar het komt betrouwbaar terug.

Cyclamen herfstbloei en klimop blad.

Deze mooie kleine roze of witte plant bloemen in de herfst en heeft mooie klimopvormige bladeren in de lente. Het lijkt erg gelukkig in de schaduw van bomen en verspreidt zich. Als het houdt van uw tuin, zal het langzaam verspreiden. Als het verdwijnt, weet je dat het was op de verkeerde plaats.

Cyclamen en klimop twee van de makkelijkste planten voor droge schaduw.

Hardy fietsamen kan omgaan met wintertemperaturen tot min 20F, min 28 Celsius, dus dat is prima voor Britse winters en USDA zones 5-9.

Verwar het niet met bloemisten fietsers. Dat overleeft vaak niet de winter wanneer geplant buiten.

Euphorbia robbiae maar het kan invasief zijn op sommige plaatsen.

Om het zijn volledige naam te geven, Euphorbia amygloïden subsp Robbiae is een plant die gemakkelijk zal groeien op elke droge, schaduwrijke plek. Uw belangrijkste taak zal zijn om het uit te trekken wanneer het zich te veel verspreidt. Maar de verspreiding ervan maakt een mooie onkruid-moederende tapijt.

Euphorbia Robbiae verspreidt zich maar is een welkome folie voor lente bollen en vroege zomer bloemen.

Euphorbia robbiae ook bloemen voor een lange tijd, van vroege lente tot vroege zomer. Het heeft licht citrus groene bloemen. En een RHS Award of Garden Merit.

Ik moet regelmatig klonters Robbiae uittrekken in deze tuin. Itll overleven winters tot min 23C of min 10F, zodat alle Britse winters plus USDA zones 6-8.

Fatsia japonica exotisch uitziend maar zeer veerkrachtig.

Een andere goede optie voor een droge schaduwrijke omgeving is het planten van jungle omdat het goed is voor kleine gebieden van schaduw. Ik denk niet dat die stijl past bij mijn tuin, hoewel zijn zeer verleidelijk.

zie Emma Masons show border in this post on BBC Gardeners World Live.

Fatsia is een van de planten die ze gebruikte.

Fatsia japonica is een andere plant die vroeger erg populair was en toen uit de gunst viel. Maar zijn rug nu, vooral de gevarieerde rassen. Het heeft zo'n goede bladvorm en lijkt te worden opgezadeld met bijna eindeloze verwaarlozing. Het kan vrij groot worden maar is gemakkelijk te snoeien.

Een gevarieerde vetsia japonica in tuinontwerper Posy Gentles tuin. Het doet het goed in een pot en als je koudere winters onder min 10C dan neem binnen en behandel als een huisplant. Maar zijn winterhard en zeer veerkrachtig in het Verenigd Koninkrijk.

Maar het wil niet gaan onder ongeveer min 10F/minus 20C (USDA zones 7/8-10), dus zijn niet betrouwbaar winterhard in veel koudere klimaten.

Ik had vaak moeite om varens gevestigd. Ik heb nu ontdekt, terwijl het doen van het onderzoek voor deze post, dat dit waarschijnlijk is omdat je nodig hebt om ze goed water in het eerste seizoen na het planten. Daarna, de droogte-tolerant varens zal zorgen voor zichzelf.

Toen ik op zoek Harts-tong varen online, Ik ontdekte dat het blijkbaar vereist vochtige, schaduwrijke ruimtes. Nou, het groeit momenteel uit mijn tuinmuur, in een hoek. Ik dacht dat er niets vochtig aan mijn tuinmuur, zoals we een van de laagste niveaus van regen in het Verenigd Koninkrijk. Echter, kijken naar de muur kan ik zien een stuk vochtig, die moet worden aangepakt. Dus het is de moeite waard te onthouden dat uw planten u belangrijke dingen kunnen vertellen!

Anders worden Polystichum (voornamelijk groenblijvend) en Dryopteris (voornamelijk loof) varens beschouwd als droogteverdraagzaam zodra ze zich hebben gevestigd in.

Ferns geplant aan de basis van een boom in Doddington Place Gardens. In de zomer zal de boomdakje bijna totale schaduw creëren, maar in de winter, bladeren zijn van de bomen en er is genoeg licht voor de bollen om te groeien. Je kunt ook gronddek klimop op de voorgrond zien.

Je zou er een moeten kunnen vinden van een leverancier bij je in de buurt die past bij je winter omstandigheden en grond.

Foxhandschoenen hoge torens van kleur in de late lente.

Ive had een paar mislukkingen groeien vossenhandschoenen in droge, schaduwrijke delen van de tuin. Maar als ik laat de vossenhandschoenen zelf-zaad, dan komen ze op de moeilijkste plaatsen. Ik heb gezien een prachtige weergave van vossenhandschoenen groeien rond de basis van een boom in Doddington Place Gardens.

Deze varen zelf zaaide zich op de plek die ik momenteel herplant. Het is een tweejaarlijkse varen, dus zodra zijn bloei het sterft, maar verstrooit zijn zaden rond.

Foxgloves zijn winterhard tot ongeveer min 30F/minus 24C, dus USDA zones 4-8. En ze zijn gelukkig in het Verenigd Koninkrijk zomers, hoewel het Verenigd Koninkrijk vaak wordt beschouwd als equivalent aan een Zone 9.

Hardy geraniums (macrorrhizum en phaeum).

Hardy geraniums zijn zulke mooie, bescheiden planten. Ze klonteren uit en geven maanden bloemen. Ik heb altijd bewonderd Posy Gentles schaduwrijke planten combinatie van Geranium macrorrhizum Spessart en Saxifrage London Pride.

Hardy geranium macrorrhizum Spessart met een schuim van Saxifrage London Pride op de achtergrond.

En Posy koos een diepe roze Geranium macrorrhizum voor een schaduwrijke positie door een muur in deze post.

En winterharde geraniums zijn zeer winterhard, met velen van hen gelukkig in de winters van min 20F/minus 29C, dus USDA zones 5-9 en overal in het Verenigd Koninkrijk.

Ivy wilde dieren-vriendelijk en weinig onderhoud (maar pas op).

Het wordt beschouwd als invasief, en dus schadelijk in sommige landen. Controleer of dit het geval is waar je woont.

Maar, in het Verenigd Koninkrijk, als je bereid bent om het meedogenloos terug te snijden eens per jaar, het biedt altijdgroene dekking plus bloemen en bessen voor wilde dieren. En je kunt vrij gevarieerde rassen krijgen. Zijn goed hetzij als grondbedekking of als klimmer.

Ivy is een andere zeer winterharde plant, overlevende winters tot min 30F/minus 34C, dus USDA zones 4-9 en overal in het Verenigd Koninkrijk.

zien hier om een gratis wekelijkse e-mail van de Middlesized Garden te krijgen.

met meer tips, ideeën en inspiratie voor uw tuin.

Hoe te kiezen van de beste planten voor droge schaduw.

Ik zelden commentaar, maar ik wilde zeggen dat uw blog en video's zijn het absolute hoogtepunt van mijn weekends. Ik zoek uw berichten in mijn in-box eerste ding voordat het openen van andere e-mails.

Bespaar tijd, inspanning en geld in uw middelgrote tuin.

De Middlesized Garden is een deelnemer aan de Amazon Associates LLC, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

3 top tuin privacy tips hoe om uw tuin te laten kijken en voelen meer prive!.

10 gemakkelijke zorg groenblijvende potten voor het hele jaar door impact.

Makkelijk te verzorgen groenblijvende potten om interesse en structuur toe te voegen aan uw tuin het hele jaar door. 10+ plantenkeuzes voor groenblijvende bomen, struiken en grassen voor potten.

Ik heb gedebatteerd over de cruciale kwestie van welke kleur om mijn schuur te schilderen. Schilderen van uw schuur transformeert uw tuin. En als ik mijn schuur schilder, zal het ook langer duren.

8 stappen naar de lange dunne tuin van je dromen.

Twee jaar geleden verhuisden Emma en Mel naar een huis in Pinkster met een lange dunne tuin. Haar open tijdens Pinkster Open Tuinen elk jaar voor de NGS.

Hances for privacy 9 geweldige ideeën voor tuinvertoning.

Hekken voor privacy hoe om uw tuin of achtertuin meer prive, plus nieuwe hekken ideeën uit de 2021 toont. Wat je moet weten om het juiste hek voor uw tuin te kiezen.

De 8 beste perfect-voor-privacy tuin bomen.

De beste tips bij het kiezen van perfect-voor-privacy tuin bomen. Welke bomen om te kiezen, waar ze te planten en hoe om uw tuin privé te maken.

© 2021 The Middle-Sized Garden - Gardening Blog.

Ongeautoriseerd gebruik en/of duplicatie van dit materiaal zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van deze sites auteur en/of eigenaar is ten strengste verboden. Uittreksels en links kunnen worden gebruikt, op voorwaarde dat volledige en duidelijke krediet wordt gegeven aan De Middle-Sized Garden met passende en specifieke richting naar de oorspronkelijke inhoud. Foto's van de site kunnen worden gekocht, alstublieft.

Sorry, uw blog kan geen berichten per e-mail delen.

Overwintering van oleander binnenshuis: informatie over oleanderverzorging in de winter.

Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.

Verzorging: De struikspiegel onderaan vrij houden en tijdig de verwelkte bloemen verwijderen om mogelijke ziekten en schimmels te voorkomen. Ziekten en belagers: de rups (oranje - rode met zwarte haren) is een van de grootste belagers bij de oleander. Dit zijn glycosiden die invloed hebben op de beweging en het ritme van het hart. Dan kunt u het beter even afwachten. We nemen hiervoor best zaaibakjes, met 1/3 wit zand en gezeefde compost of zaai- en stekgrond. Volgende de Engelstalige website WebMD is er anno 2021 onvoldoende bewijs voor de werkzaamheid van oleander bij:. De bloeitijd van de oleander is van juni tot september.

Dieren die van de plant eten kunnen binnen een aantal uren tot dagen overlijden.

Het bevat hartglycosiden, die ook therapeutisch worden gebruikt. Zeer schoon, goed verzorgd, fijn ontbijt, vriendelijke mensen!. De buitenlucht naar binnen brengen is vaak een verleiding omdat we onze binnenmilieus proberen te naturaliseren en wat van de natuur toelaten ’ ; s schoonheid in onze huizen. Belangrijk: alle plantendelen van de Nerium oleander bevatten een sterk gif het zogenaamde oleandrine!. Rododendrons zijn een heesterachtig plantengeslacht van de heidefamilie. De kamers zijn prima in orde en het ontbijt is ook goed geregeld. Bij ons kan je oleander niet in volle grond planten. Zodra de buitentemperaturen warm genoeg zijn, voedt u uw oleander en begint u deze geleidelijk weer in de buitenlucht te brengen.

We hebben wel een korte stevige koude winter gehad en hij kwam laat op gang.

Oleander, een mediterrane struik: stekken, snoeien of planten. Voeg dus een eerste dosis meststoffen toe en geef vanaf de lente geregeld extra voedingsstoffen. nl/tuintips/gebreksverschijnselen-planten-met-voedingsproblemen/ De pothoogte is in elk geval voldoende, 40 cm breed en diep is wellicht iets krap, maar als de andere oleander het wel goed blijft doen, denk ik niet dat het daarin zit. In de winterperiode niet teveel water geven en beschermen tegen invriezen. Deze bevatten ook silicaten en houden het water beter op peil in de zomer.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost oleander informatie

Deze glycosiden werken in op het hart.

Kunnen oleanders tegen harde wind? Ons terras (op het Zuiden in de Randstad) krijgt het nogal te verduren.

Zorg voor een goede vochthuishouding, vochtig maar niet nat! Na 2 maanden moeten de stekken aanslaan. Dat is eigenlijk gek want in het noorden van Italië groeien ze volop in de volle grond en daar kan het behoorlijk vriezen. Er zijn veel verschillende cultivars in omloop. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk. Het blad voelt zacht, dik, leerachtig aan en is lancetvormig.

Zet de plant uit in het late voorjaar wanneer de lucht warm genoeg is en geniet ervan als een terrasplant door de zomer.

Hoewel de oleander erg giftig is, wordt het in de natuurgeneeskunde en homeopathie gebruikt als een medicijn voor. Oleander: gezondheidsvoordelen, toepassingen en giftigheid. Al met al zijn er vooralsnog geen bewezen effectieve gezondheidstoepassingen van oleander. Oleanderstruiken zijn populaire containerplanten sinds de 1800 s. Lukt dit niet, dan sterft het insect. Als je in een gebied woont dat slechts af en toe zulke koele temperaturen ervaart, verspreid je mulch rond de wortelzone om de plant te beschermen. Oleander kunt u wat uitdunnen of voordat u deze binnen zet om te overwinteren terug knippen.

Hoe ga je best te werk als je rododendrons wilt aanplanten in je tuin, wanneer mag je ze planten en hoeveel mest hebben ze nodig? Voor een gezonde rododendron plant je de heester alvast best in volle grond in plaats van in een pot.

Als je geen knoppen ziet, probeer dan eens een bloeiboostervoeding om de vorming van bloemen te bevorderen. Verder snoeien we de buitenste takken terug tot op het vierde bladrozet, en de binnenste die hoger ingeplant zijn, op het derde bladrozet. en een groot aantal giftige verbindingen, waaronder. De dood kan twee tot drie uur na inname van het oleandergif optreden. Het kan moeilijk zijn om een gevestigde oleander te verwijderen, dus als u verwacht de plant jaarlijks te overwinteren, bewaar hem dan gewoon in het jaar rond. Het is van invloed op de hartslag en de contractiekracht van het hart. Opgepast! Je herinnert je misschien nog de film. De rust en ontspannen sfeer,aangevuld met een perfekte accommodatie etc.

Ofschoon het een mediterrane plant is, moet je hem bij warm weer in de zomermaanden juni, juli, augustus regelmatig zeer veel water geven.

De bladeren groeien meestal in groepen van drie tot vier stuks, die zijn opgesteld rond de stengel. Mogelijkheid om plant in te pakken met. Zonlicht en warmte veroorzaken de stopzetting van oleanderklauwheid. Daarom doet de plant het ontzettend goed in een kas met een glazen of doorzichtig kunststof dak.

Uitgebloeide bloemtakken hoef je niet weg te knippen, want de eerstvolgende jaren kan de plant opnieuw bloeien op dezelfde takken.

Oudere en sterkere planten verdragen weliswaar enkele graden vorst. Zullen ze ooit van binnen bloeien en zullen ze gedijen met interne omstandigheden? We zullen deze vragen en meer in het volgende artikel beantwoorden. ), maar zulke koele temperaturen kunnen de knoppen van het volgende seizoen beschadigen. Pepermunt: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde pepermunt. Geef in de periode mei tot en met augustus om de twee weken plantenvoedsel in het gietwater.Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen